Ledningsstrateg till avdelningen för vård och omsorg

Om oss

Kommuners och regioners verksamheter är välfärdens kärna. Det är verksamheter som berör miljontals människor, varje dag. Tillsammans med kommuner och regioner utvecklar SKR välfärden. De kommande åren står vi inför utmaningar som kräver mod, kreativitet, kompetens och förändringsvilja. Det handlar om att värna vårt demokratiska samhälle, klara välfärdens finansiering och möta kompetensutmaningen.

Nu söker vi dig som vill vara med och bidra.

Arbetsbeskrivning

Som ledningsstrateg på avdelningen för vård och omsorg kommer du att vara djupt involverad i avdelningens strategiska frågor och bistå avdelningsdirektören i utvecklingen av verksamheten.

I rollen som ledningsstrateg har du en central funktion och bidrar varje dag med stöd och rådgivning till direktören för vård och omsorg utifrån dennes behov. Du kommer att bistå med beredning, uppföljning och analysframtagande för det avdelningsövergripande arbetet och kommer att samordna ledningsarbetet på avdelningen i nära samarbete med sektionscheferna, övriga avdelningar och stabsfunktioner på SKR. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp med uppdrag att planera innehåll och form för dessa och för avdelningens gemensamma möten. Du kommer att medverka i SKR:s och avdelningens förhandlingar med staten inom hälso- och sjukvårdsområdet och stödjer avdelningens fackliga samverkan. Du ansvarar för avdelningens sidor på intranätet. Vid behov ersätter du direktören som mötesledare och avdelningsrepresentant i olika forum. Du bidrar till direktörens externa åtaganden genom att planera och förbereda för ett lyckat genomförande. I uppdraget ingår även att arbeta utåtriktat med egna medlemskontakter.

Du är bekväm med att ha flera pågående aktiviteter och medverkar i många forum på flera olika nivåer inom verksamheten.

Din profil

Det är viktigt för oss att du är engagerad och ansvarstagande. Uppdraget ställer krav på att vara lyhörd, kommunikativ, strukturerad och att ha förmåga att identifiera vilka arbetsuppgifter som behöver utföras, vilka som bör involveras och i vilken ordning. Du är bekväm att arbeta såväl självständigt som i grupp, tar initiativ, når dina mål och skapar konkreta resultat.

Du har en relevant högskoleexamen samt mångårig erfarenhet från offentlig sektor. Erfarenhet av arbete med politiska nämnder inom offentlig sektor och erfarenheter från privat sektor är meriterande.

Du behöver ha goda kunskaper om processer och modeller för verksamhetsplanering, uppföljning och förändringsledning och är van vid att arbeta genom andra. För att lyckas i rollen behöver du vara utvecklingsdriven och resultatorienterad med flexibilitet och situationsanpassning som viktiga verktyg.

Du bör även ha en fördjupad kompetens inom något/några av avdelningens områden inom hälso- och sjukvård, äldreomsorg, välfärdsteknik, kunskapsstyrning, data och analys eller folkhälsa.

Övrig information

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) är en medlems- och arbetsgivarorganisation för Sveriges kommuner och regioner. Genom kunskap, råd och service till våra medlemmar stärker vi dem i deras uppdrag att utveckla välfärden för alla medborgare. Vi är en mötesplats för kommuner och regioner och tillsammans utvecklar vi demokrati och välfärd utifrån medborgarnas behov i hela landet. Vi påverkar regering, riksdag och EU genom att ge förslag på hur vi bäst utvecklar demokrati och välfärd.

SKR har ca 500 medarbetare och kontoret är placerat vid Slussen i Stockholm. Som medarbetare på SKR har du flexibilitet att arbeta delvis på kontoret och delvis från annan plats, med utgångspunkt i verksamhetens behov.

Ansökningsinformation

Referensnummer
C185088
Publicerad
2024-03-27
Ansök senast
2024-04-21
Sök jobbet

Anställningsvillkor

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Efter överenskommelse

Kontaktpersoner

  • Johan Kaarme
    Direktör
    08-452 71 14
  • Ulrika Lifvakt
    Vision
    08-452 7454
  • Tyra Warfvinge
    Saco
    08-452 79 12